Prostatit için ana belirtiler

Yaklaşık 50 yaşın üzerindeki her ikinci adam, prostatitin ne olduğunu ilk elden bilir. Bu hastalık, prostat bezinin dokularında meydana gelen inflamatuar bir süreçtir. Bunun bir sonucu olarak, genitoüriner sistemin çalışmalarında bir başarısızlık vardır. Erkeklerde prostatit belirtileri oldukça spesifiktir. Komplikasyonları önlemek için, 35 yaşın üzerindeki kişilerin düzenli olarak tıbbi muayeneye girmeleri önerilir, bu da hastalığı ilk aşamada tespit etmeyi mümkün kılar.

Prostatit fotoğrafı

Hastalığın nedenleri

Prostatit gelişimi bir enfeksiyona dayanır. Prostat bezinin iltihaplanması, Altın Staphylococcus, E. coli ve insan vücudunda her zaman mevcut olan diğer mikroorganizmaları kışkırtabilir. Bununla birlikte, bağışıklık sistemi arızasız çalışırken, tehlike oluşturmazlar. Ancak vücudun savunmaları azalır azalır, miktarları büyük ölçüde artmaya başlar, bu da iltihaplanmanın gelişmesine yol açar. Ancak, paniğe çarpmayın, hepsi.

Erkeklerde prostatit gelişiminin ana nedenleri

Diğer faktörler hastalığın gelişimini kışkırtabilir:

  1. Trikomoniyaz vb. Tarafından cinsel olarak iletilenler de dahil olmak üzere mekan enfeksiyonları). Bu, prostat demirin genitoüriner sistemin diğer organlarıyla etkileşime girmesi ile ilişkilidir.
  2. Kanın durgunluğu. Yaşam tarzı sedanter olarak adlandırılabilen erkeklerde, patojenlerin gelişimi için kışkırtıcı bir faktör olan pelvik bölgede durgun süreçler ortaya çıkabilir. Daha sonra, bir erkeğin prostatına nüfuz edebilir ve iltihaplanmasına yol açabilirler.
  3. Sık sık kabız. Prostat bağırsaklara yaklaşır. Durgun süreçler meydana gelirse, damarların geçirgenliği ve toplam kan akışı bozulur. Kabızlık ile dışkı uzun süre rektumdadır, bu nedenle salınan tüm toksinler ve bozunma ürünleri kan dolaşımına girebilir. Bu genellikle inflamatuar süreci kışkırtır.
  4. Tohum sıvısının durgunluğu. Seks eksikliği pelvik bölgede kanın durgunluğuna yol açabilir. Bu, spermin ölümüne ve kronik inflamatuar sürece yol açar.
  5. Herhangi bir kronik hastalıktan bir adamın varlığı, çünkü çürük bile prostatta iltihaplanmayı kışkırtabilir.

Prostatit çeşitleri

Prostat bezinin iltihaplanması, 4 kategoriye ayrılacak gelenekseldir:

  • Baharatlı.
  • Kronik.
  • Asemptomatik kronik.
  • Bakteriyel kökenli kronik prostatit.

Akut türler oldukça nadiren teşhis edilir ve her zaman ciddi bir seyir olan bir bakteriyel enfeksiyon ile ilişkilidir. Hastanın akut ağrısı, vücut ısısı yükselmesi, vücudun genel zayıflığı meydana gelir. Görsel bir inceleme, prostatın büyüklüğünde bir artış olduğunu göstermektedir. Bu tip hastalık, çeşitli komplikasyonlara neden olabileceğinden acil tedavi gerektirir.

Kronik hastalık türü, bir kişiyi arka arkaya 3 aydan fazla rahatsız eden sürekli ağrı ile ilişkilidir. Bu durumda idrar analizi patojenlerin varlığını gösterecektir.

Asemptomatik prostatit tipinin neredeyse hiçbir karakteristik özellik ve semptom yoktur. Düzenli bir tıbbi muayene veya başka bir hastalık hakkında bir doktor sırasında tespit etmek mümkündür.

Kronik bakteriyel prostatit çoğunlukla bağırsak çubuğunun aktif gelişimi ile ilişkilidir. Bu, vücudun koruyucu kuvvetlerinde bir azalmaya, pelvik organların operasyonlarına ve bir enfeksiyon kaynağının varlığına katkıda bulunabilir. Bu tip hastalık durgun bir seyir ile karakterize edilir ve semptomları akut bir inflamasyon formunun tezahürüne benzer.

Hastalığın genel belirtileri

Erkeklerde ilk prostatit belirtileri aşağıdaki gibi olabilir:

  1. Libidodaki bir azalma, prostat bezinde inflamasyon varlığını gösteren ilk semptom olarak adlandırılabilir. Her sabah sağlıklı bir adamda bir ereksiyon gerçekleşmelidir. Prostatit, düzensiz veya tamamen bulunmaması gerçeğiyle kendini gösterebilir. Aynı zamanda, bir adam penisin cinsel ilişki için yeterince sağlam olamayacağını fark edebilir. Tohum sıvısı sıvı ve çamurlu hale gelir.
  2. Geceleri idrara çıkma çağrıları. Sağlıklı bir adam tuvalete gitmek için geceleri uyanmaz. Hasta eksik bir boşaltma hissi ile rahatsız edilebilir. İlk aşamadaki hastalık kendini böyle gösterebilir.
  3. Prostatitli tüm hastaların yaklaşık yarısı ile karşı karşıya olan ağrı duyumları. Gerçek bir karakterleri var ve pelvisde yoğunlaşıyorlar. İdrar veya boşalma sırasında ağrı meydana gelebilir. Bu bölgedeki bir adamda ortaya çıkan hoş olmayan hisler, bir doktora ziyaret etmenin nedenidir.

Bunlar sadece her bir hastalık türünün karakteristiği olan ilk prostatit semptomlarıdır.

Diğer belirtiler şunları içerir:

  • Dışkılama sırasında hoş olmayan hisler.
  • Perine ve üretrada yanma hissi.
  • Hızlı yorgunluk.
  • Psikolojik baskı ve depresif durum.
  • İdrarda mukoza zarlarını görebilirsiniz.

Bu semptomlar ikincildir ve değiştirilebilir bir kliniğe sahip olabilen prostatit tipine ve derecesine bağlıdır.

Akut prostatit belirtileri

Prostat bezinin akut iltihaplanması karakteristik zehirlenme belirtileri vardır:

  1. Yüksek sıcaklık.
  2. Ürperti hissetmek.
  3. Baş ve eklem ağrı.
  4. İştah eksikliği.
  5. Uyku ihlali.
  6. Artan terleme.
  7. Ateş.

Akut inflamasyon gelişimi virüsleri, bakterileri ve diğer mikroorganizmaları kışkırtabilir. Bu tür patojenler her organizmada mevcut olabilir. Bağışıklık sisteminin uygun şekilde çalışmasıyla, tüm patojenler bağışıklıkla bastırılır. Ancak bu korumanın azaldığı durumlarda, enfeksiyon aktif olarak gelişmeye başlar, bu da sonuçta iltihaplanmaya yol açar.

Akut tipte bir hastalık tehlikesi genellikle infertilite, iktidarsızlık gelişimidir ve sonunda kronik bir prostatit formuna dönüşebilir, testislerin iltihaplanmasına ve prostatın apse'ye yol açabilir.

Erkeklerde herhangi bir prostatit, iyi huylu bir tümör (adenom) ve malign bir prostat tümörü (karsinom) oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle, prostatit semptomlarından en az birine dikkat çekerek, bir doktordan yardım istemek çok önemlidir.

Prostat adenom belirtileri.

Hastalığın akut formu hakkında daha fazla bilgi edinin En yüksek kategoriye sahip bir doktor tarafından anlatılır, bir androlog-androlog Alexei Kornienko:

Her ürolog prostatitin nasıl belirleneceğini bilir. Bunu yapmak için rektal bir muayene yapacak, hastayı ultrason, bilgisayar veya manyetik rezonans görüntülemeye gönderecek ve kan ve idrar testi alacaktır.

Teşhis yapmak için doktorun yeterli rektal muayenesi olacaktır. Bir erkekte neyin kışkırtıldığını belirlemek için analizler ve diğer sınavlara ihtiyaç vardır. Daha sonra, bu, belirli bir hastada prostatın iltihaplanmasının nasıl tedavi edileceğine karar vermeye yardımcı olacaktır. Her hastalık türü belirli tedavi gerektirir. Örneğin, akut bir işlem durumunda, bazı fizyoterapi yasaktır.

Bakteriyel prostatit belirtileri

Prostatın bu tip iltihaplanmasının gelişmesinin nedeni patojenik bakterilerdir. Bu durumda hastalığın semptomları, bir erkeğin akut prostatit durumunda not ettiği ile aynı olacaktır. Bunun nedeni, bakteriyel inflamasyon tipinin genellikle hastalığın alevlenme periyotlarına sahip kronik bir forma geçişinin nedeni olmasıdır.

Bu durumda tedavi kapsamlı olmalıdır. İlaç antibakteriyel ve anti -enflamatuar ilaçlar, prostat masajı, fizyoterapi ve geleneksel tıp yöntemlerinin kullanımı reçetesinde olacaktır.

Alınan herhangi bir enfeksiyonun (anjina, sinüzit, bronşit, osteomiyelit, vb.) Arka planına karşı bir prostatta enflamatuar bir süreç geliştirmek mümkün olduğundan, iyileşmeden sonra hasta ürologu ziyaret etmeyi önerir ve bu da hastalığı ilk aşamada belirlemeyi mümkün kılar.

Bakterilerin neden olduğu prostatitle, ana tedavi antibakteriyel tedavi reçete etmektir. Böyle bir tedavi sadece patojenden hızlı bir şekilde kurtulmayı değil, aynı zamanda komplikasyonların gelişimini önlemeyi de mümkün kılar. Aynı zamanda, en önemlisi doktora zamanında hitap etmektir, çünkü kronik bir hastalığın gelişiminin ana nedeni olan sağlığınıza karşı ihmalkar bir tutumdur.

Prostatın iltihaplanması semptomları kaybolduktan sonra bile tedaviye devam etmek çok önemlidir. Gerçekten de, kronik prostatit vakalarının% 90'ında, nedeni tam olarak bitmemiş bir hastalıkta yatmaktadır.

Kronik prostatit belirtileri

Kronik veya abakteriyel prostatit olarak da adlandırıldığı gibi bakterilerle ilişkili değildir. Ana nedenleri, pelviste durgun süreçler (kanın durgunluğu, tohum sıvısı) veya vücuttaki çinko erkeklerinin eksikliğidir. Erkek sağlığı için önemli olan bu element, seks hormonlarının üretimini normalleştirir, gücü ve üreme işlevini iyileştirir, prostatı hastalıklardan korur.

Prostatitin genel semptomlarına ek olarak, abakteriyel formunun alt karın, kasık veya perinede ağrılı ağrıları vardır. Genellikle bu tür hisler arkaya ve kuyruk kemiğine yayılır. Ağrı hastayı uzun süre rahatsız edebilir.

Katılan doktor tarafından reçete edilen tedavi, anti-enflamatuar ve hormonal ilaçlar, alfa blokerleri ve fitoproillerin kullanımından oluşacaktır. Ek olarak, prostat masajı ve çeşitli fizyoterapötik prosedürler reçete edilir.

Asemptomatik prostatit belirtileri

Bu durumda adamın prostatit belirtisi yoktur. Bu nedenle, genellikle daha sonraki aşamalarda, hastalığın organın büyüklüğünde bir artışa ve idrara çıkma ihlaline yol açtığı zaman teşhis edilir. Klinik ve bakteriyel idrar analizi, doktorun çok sayıda lökosit ve bakterilerin varlığını görebileceği tanımlanmaya yardımcı olur. Bu tür bir hastalığın hiçbir şekilde kendini göstermemesi nedeniyle, genellikle kronik bir formun ortaya çıkmasına yol açar.

Prostatitin ilk aşamalarda kendini nasıl gösterdiğini bilerek, bir erkeğin sabah ereksiyonunun idrara çıkması ve ihlali için gece çağrılarına dikkat etmesi önemlidir.

Kronik prostatit tedavisi

Bu durumda, tedavi rejimi büyük ölçüde hastalığın aşamasına bağlı olacaktır. Bir alevlenme meydana gelirse, tedavi bakteriyel prostatit durumunda reçete edilene benzer olacaktır.

Remisyon aşağıdaki semptomlarla karakterizedir:

  • Düzenli, ancak kısa vadeli ağrı, çoğunlukla doğada çekilir.
  • İdrara çıkma bozuklukları (ovma, sık dürtü, vb.).
  • Depresyonun gelişimi, psiko -özet devletin ihlali.

Prostatitin kronik evresinin tedavisi hakkında tek bir görüş yoktur. Bu nedenle, doktor mevcut semptomlara odaklanacak ve hastanın durumunu normalleştirmeye yardımcı olacak ilaçlar reçete edecektir.

Tıp Bilimleri Doktoru Borisov Vladimir Viktorovich Tedavi ile ilgili soruları cevaplar:

Kronik prostatitin yaklaşık bir şema tedavisi:

  1. -Teroidal olmayan anti -enflamatuar ilaçların atanması.
  2. İltihaplı bölgeden kan ve lenf çıkışı sağlayan ilaçların kullanılması.
  3. Şişmeyi hafifletmeye, tromboz olasılığını azaltmaya ve kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olan immünomodülatörlerin alınması.
  4. Sedatifler ve antidepresanlar cinsel işlev bozukluğu ile başa çıkmaya yardımcı olur.
  5. Kan dolaşımını iyileştirmek ve pelvik kasları güçlendirmek için hasta fizyoterapi egzersizleri, fizyoterapi (elektroforez, UHF, mikrodalga hipertermi vb.) İle gösterilir.

Prostatitin önlenmesi

Hastalığın alevlenmesini önlemek için prostatit tanısı ile karşı karşıya kalan erkekler önlenmelidir. Ana önleyici önlemler şunlardır:

  • Kötü alışkanlıkların reddedilmesi (sigara içmek, alkol kötüye kullanımı). Alkolü reddetmek imkansızsa, en azından miktarını sınırlamanız gerekir. Günde 1 bardak yüksek kaliteli kırmızı şarap içmemeye izin verilir. Sigara içmekten bahsedersek, bu kötü alışkanlık, kan damarlarının geçici olarak krampları nedeniyle dolaşım bozukluklarına yol açar. Böylece, prostat oksijen açlığı yaşayabilir veya bunun için gerekli besin maddelerinden yoksun olabilir. Ayrıca, hevesli sigara içenler genellikle basıncı arttırır, bu da prostat bezinin iltihaplanmasını da kışkırtabilir.
  • Aktif bir yaşam tarzına liderlik etmek gerekir.
  • Stres olasılığını dışlayın. Bunu yapmak için otomatik eğitim yapabilir, bir psikologa danışabilirsiniz. İşi alternatif olarak ve doğru dinlenmek de aynı derecede önemlidir. Hafta sonu aileniz veya arkadaşlarınızla aktif olarak geçirin. Bu, depresyonun mükemmel bir önlenmesi olacak.
  • Hipotermiden kaçının ve zamanında soğuk algınlığı tedavi edin.
  • Aşırı fiziksel aktivitenin hipodynamia'dan daha az tehlikeli olmayabileceğine dikkat etmek önemlidir.

Erkek vücudunun genel güçlenmesi için gereklidir:

  1. Her gün sabah egzersizleri yapın. Kolay koşu veya sadece hafif fiziksel egzersizler olabilir. Bu kural özellikle bütün gün bir pozisyonda (ofiste iş) oturmayı içeren işlere sahip olanlar için geçerlidir.
  2. Kontrast duşu iyi iyi iyileştirmeye yardımcı olur. Bu prosedür özellikle tüm vücudu hem de prostatı etkiler.
  3. Banyo ziyareti yararlıdır. Ancak aynı zamanda, buhar odasından ayrıldıktan sonra soğuk suyla dolup taşamayacağınızı hatırlamak önemlidir.
  4. Diyeti taze sebzeler, fındık, tohum, bal, otlarla zenginleştirmek gerekir. Aynı zamanda, turşu yemekleri ve sosları sınırlamanız veya tamamen terk etmeniz gerekir.
  5. Cinsel yaşam kurmak, korunmasız cinsiyetten kaçınmak veya boşalmada gecikme önemlidir.

Prostatit ve ilgili komplikasyonların gelişiminden kaçınmak için, 35 yaşın üzerindeki her erkek düzenli olarak tıbbi muayeneye girmek zorundadır ve hastalığın herhangi bir semptomu tespit edilirse, tıbbi yardım isteyin.